Neem contact met ons op

Onze experts zullen contact met u opnemen om meer informatie te geven. Gebruik hiervoor AUB het getoonde formulier voor verzoeken, suggesties en voor het geven van feedback:

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Bericht

Ik autoriseer de verwerking van deze persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: contact opnemen, verlenen van diensten of voor de communicatie van producten en diensten van Trade Corporation International, S.A. (Tradecorp), conform de voorwaarden van het beleid ten aanzien van gegevensbescherming en privacy die beschikbaar zijn op Gegevensbescherming en privacy.. Ik ben geïnformeerd dat voor de beantwoording van alle contactaanvragen uit landen waar het bedrijf geen hoofdkwartier of filiaal heeft, mijn gegevens kunnen worden gedeeld met vertegenwoordigers of distributeurs van Tradecorp in dat land. Ik begrijp dat ik mijn rechten inzake gegevensbescherming kan uitvoeren, met name het recht op informatie, toegang, raadpleging, correctie, bezwaar tegen verwerking of verwijdering door contact op te nemen met de gegevensbeschermingsafdeling van Tradecorp, te bereiken via e-mailadres protectiondesdonnees@tradecorp.sapec.pt


Contacts

Tradecorp - Europe, Sub-Saharan Africa and Iran

» Nieuws

Explosieve groei

Na een koud en nat voorjaar is de temperatuur is het zomerse weer nu eindelijk dan toch gekomen. Deze temperatuurstijging heeft na de natte periode wel geresulteerd in een explosieve bovengrondse groei van het gewas. De gewassen brullen op het moment letterlijk de grond uit. Maar wat betekent dit nu voor uw gewas?

Bij aardappelen wordt de stikstofmineralisatie dan met name omgezet in bladgroei en gaat er minder naar de ontwikkeling van de wortels en aanleg van knollen en dat is nu net zo belangrijk. Knolzetting vraagt veel energie van de plant.

Het transport van deze energie naar de wortel kan alleen plaatsvinden door de aanwezigheid van voldoende fosfaat in de plant.

Fosfaat heeft een hele belangrijke functie voor een plant en is nodig voor de ontwikkeling van de plant. Daarnaast heeft het een hele belangrijke rol in de processen zoals fotosynthese en zorgt het voor energietransport in de cellen.

Fosfaat is weinig mobiel in de bodem. Met name bij droge grond, lage bodemtemperatuur en lage pH zal de opname beperkt zijn. Ook in de beginfase wanneer de wortels nog niet voldoende ontwikkeld zijn is de opname beperkt. We zoeken dus naar een efficiënte oplossing en dat kan ik de vorm van een bladvoeding met Phostrade MgZn. Deze wordt snel opgenomen en stimuleert het transport van energie naar de wortel en stolonen, stimuleert de knolzetting, aanmaak van wortels en zorgt voor een betere uitgroei van de knollen.

U kunt Phostrade MgZn toepassen vanaf 10-15 cm loof in aardappelen met een dosering van 5 liter/ha en herhaal dit om de 7-10 dagen (max 3 toepassingen en is mengbaar met de meeste fungiciden).

Ook voor andere gewassen zoals uien, wortelen en prei kunt u Phostrade MgZn toepassen met een dosering van 5 liter/ ha om de wortelontwikkeling te stimuleren.

De explosieve groei moet uiteindelijk resulteren in opbrengst!

Voor meer informatie:

Joost Joling

+31 613513438

joost.joling@tradecorp.rovensa.com