Neem contact met ons op

Onze experts zullen contact met u opnemen om meer informatie te geven. Gebruik hiervoor AUB het getoonde formulier voor verzoeken, suggesties en voor het geven van feedback:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Bericht


  Ik autoriseer de verwerking van deze persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: contact opnemen, verlenen van diensten of voor de communicatie van producten en diensten van Trade Corporation International, S.A. (Tradecorp), conform de voorwaarden van het beleid ten aanzien van gegevensbescherming en privacy die beschikbaar zijn op Gegevensbescherming en privacy.. Ik ben geïnformeerd dat voor de beantwoording van alle contactaanvragen uit landen waar het bedrijf geen hoofdkwartier of filiaal heeft, mijn gegevens kunnen worden gedeeld met vertegenwoordigers of distributeurs van Tradecorp in dat land. Ik begrijp dat ik mijn rechten inzake gegevensbescherming kan uitvoeren, met name het recht op informatie, toegang, raadpleging, correctie, bezwaar tegen verwerking of verwijdering door contact op te nemen met de gegevensbeschermingsafdeling van Tradecorp, te bereiken via e-mailadres dataprotection@tradecorp.rovensa.com

  Contacts

  Tradecorp Benelux

  map_1 map_2
  » Nieuws

  Tradecorp vermindert het gebruik van plastic in zijn verpakkingen, en reduceert hiermee de CO2- uitstoot met 115.000 kg per jaar.

  Tradecorp, onderdeel van de Rovensa Groep, dat gespecialiseerd is in micronutriënten en specifieke meststoffen, vermindert het gebruik met 35.000 kg polyethyleen per jaar, wat overeenkomt met de uitstoot van 115.000 kg CO2 per jaar.

  Deze maatregel wordt in Spanje uitgevoerd in alle Tradecorp fabrieken en zal de hoeveelheid gebruikt plastic in de 1-literverpakking met 25% reduceren en in de 5-literverpakking met 11%.

  Door de milieu-impact van haar verpakkingen te verminderen, beperkt Tradecorp niet alleen het gebruik van plastic (minder polyethyleen), maar verlaagt het ook de CO2-uitstoot tijdens het transport en de distributie van haar producten (minder brandstof).

  Duurzame productie- en consumptie modellen

   

  De industriële directeur van Tradecorp, David Martín, legt uit dat “deze maatregel een weerspiegeling is van het milieuengagement van ons bedrijf in de ontwikkeling naar duurzamere productie- en consumptiemodellen. Samen met onze leveranciers werken wij aan het identificeren en implementeren van nieuwe mogelijkheden voor afvalvermindering, energie-efficiëntie en decarbonisatie. Wij gebruiken alleen wat wij nodig hebben, zonder de kwaliteit of het aspect van onze verpakkingen in te boeten. Het is zo ten voordele van iedereen om het eigen afval van onze klanten te verminderen”.

   

  De industriële directeur van Tradecorp, David Martín, legt uit dat “deze maatregel een weerspiegeling is van het milieuengagement van ons bedrijf in de ontwikkeling naar duurzamere productie- en consumptiemodellen. Samen met onze leveranciers werken wij aan het identificeren en implementeren van nieuwe mogelijkheden voor afvalvermindering, energie-efficiëntie en decarbonisatie. Wij gebruiken alleen wat wij nodig hebben, zonder de kwaliteit of het aspect van onze verpakkingen in te boeten. Het is zo ten voordele van iedereen om het eigen afval van onze klanten te verminderen”.

  De maatregel is het resultaat van de regelmatige verificaties die Tradecorp uitvoert om de kwaliteit van haar producten te valideren en te garanderen, waardoor de onderneming mogelijkheden tot verbetering vaststelt. Deze inspecties garanderen ook dat, ondanks de vermindering van de hoeveelheid plastic, de verpakkingen nog steeds dezelfde kwaliteit behouden en dat het product daardoor niet beïnvloed wordt. Deze nieuwe verpakkingen beschermen niet alleen de Tradecorp-producten op een veilige manier, maar waarborgen ook hun weerstand, kwaliteit en design.

  Al deze initiatieven maken deel uit van het duurzaamheidsplan van het bedrijf, dat reeds het gebruik van 100% duurzame energie in alle Tradecorp-fabrieken in Spanje inhoudt, evenals het gebruik van gerecycleerd kartonnen dozen. De volgende projecten op de agenda zijn onder meer om het gewicht van de verpakkingen te verminderen en om meer gerecycleerd plastic te gebruiken.

  “Bij Tradecorp zijn we vastbesloten om duurzame productie en consumptie in onze fabrieken te garanderen door het energieverbruik, de emissies, de afvalproductie en het waterverbruik te verminderen”, besluit David Martín.

  De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen aanpakken via packaging: SDG 12, Duurzame productie en consumptie, en SDG 13, Klimaatactie

  • Het werk van Tradecorp op het gebied van verpakkingen ondersteunt 2 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG12, SDG 13), en maakt deel uit van het engagement van de Rovensa Group om bij te dragen tot een net-zero toekomst. Als Rovensa Company bedrijf ondernemen wij acties om plastic verpakkingen en onze uitstoot van broeikasgassen te beperken om de klimaatverandering en de gevolgen ervan te verminderen.
  • Het milieuengagement van Tradecorp is ook gekoppeld aan “Fit for 55” van de EU, dat een vermindering van de koolstofuitstoot met 55% tegen 2030 beoogt.

  Over Tradecorp

  Tradecorp, onderdeel van de Rovensa Groep, is een wereldwijde referentie in de sector van biostimulanten en duurzame gewasvoeding. Het bedrijf ontwikkelt en produceert toonaangevende en innovatieve oplossingen die in meer dan 60 landen wereldwijd op de markt worden gebracht. Tradecorp biedt een uitgebreide portefeuille van hoogwaardige producten die wereldwijd zijn aangepast aan de lokale landbouwomstandigheden die zowel biostimulanten, chelaten en precisie bladmeststoffen omvatten.

  Recente strategische overnames zoals Microquimica, in Brazilië, en SDP, in Frankrijk, hebben geleid tot een enorme groei van de onderneming en een verdere uitbreiding van het gedifferentieerde portfolio van Tradecorp, door de integratie van microbiologische oplossingen, zoals inoculanten en bacteriële extracten, alsook van geavanceerde adjuvanten.

  Over De Groep Rovensa

  Rovensa Group is een wereldleider in duurzame oplossingen voor de landbouw, die gewasvoeding, biocontrol en gewasbeschermingsoplossingen omvatten om landbouwers te helpen veilig, gezond en voedzaam voedsel voor iedereen te produceren. Ter ondersteuning van onze missie om de planeet te voeden, streven onze 1.700 medewerkers in meer dan 30 landen er elke dag naar om het voortouw te nemen in de verandering van het voedselproductiesysteem door middel van een evenwichtige landbouw, die gericht is op het behoud en de verbetering van de bodemgezondheid, de milieugezondheid en de volksgezondheid.

  Met landbouwoplossingen die in meer dan 90 landen wereldwijd worden verkocht, biedt Rovensa een aanvullende portefeuille van milieuvriendelijke en innovatieve oplossingen voor de gezondheid en verzorging van planten. Van onze 20 R&D-experimentele centra en laboratoria over de hele wereld tot meer dan 800 agronomen in het veld, werken we nauw samen met landbouwers om hen te helpen meer te doen met minder middelen.

  Rovensa erkent haar verantwoordelijkheid om haar kennis en ervaring in te zetten om vooruitgang te boeken op het vlak van duurzame landbouw en zo bij te dragen tot hongerloosheid in de wereld. De bedrijven van de Groep zijn onder meer de winnaar van de European Business Awards for the Environment (EBAE) 2020-2021, uitgereikt door de Europese Commissie.