Neem contact met ons op

Onze experts zullen contact met u opnemen om meer informatie te geven. Gebruik hiervoor AUB het getoonde formulier voor verzoeken, suggesties en voor het geven van feedback:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Bericht


  Ik autoriseer de verwerking van deze persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: contact opnemen, verlenen van diensten of voor de communicatie van producten en diensten van Trade Corporation International, S.A. (Tradecorp), conform de voorwaarden van het beleid ten aanzien van gegevensbescherming en privacy die beschikbaar zijn op Gegevensbescherming en privacy.. Ik ben geïnformeerd dat voor de beantwoording van alle contactaanvragen uit landen waar het bedrijf geen hoofdkwartier of filiaal heeft, mijn gegevens kunnen worden gedeeld met vertegenwoordigers of distributeurs van Tradecorp in dat land. Ik begrijp dat ik mijn rechten inzake gegevensbescherming kan uitvoeren, met name het recht op informatie, toegang, raadpleging, correctie, bezwaar tegen verwerking of verwijdering door contact op te nemen met de gegevensbeschermingsafdeling van Tradecorp, te bereiken via e-mailadres dataprotection@tradecorp.rovensa.com

  Contacts

  Tradecorp Benelux

  map_1 map_2
  » Nieuws

  Directe energie voor uw gewas!

  Meerdere gewassen staan in een kritiek stadium zoals wintertarwe en andere zaaigewassen zoals uien die nu opkomen.

  Veel (winter)tarwe staat er zeer gestrestst bij. Er is vooral (koude)stress zichtbaar na een hele koude maand april. Dit is heel zichtbaar op het blad bij tarwe dat vaak een paarsgroene kleur laat zien. Deze verkleuring wordt veroorzaakt door een belemmerde energiehuishouding vanwege een gebrek aan beschikbaar fosfaat in het gewas en koude stress. We kennen dit beeld ook vanuit de mais waar in het voorjaar de kenmerkende paarsverkleuring ontstaat.

  Planten kunnen deze abiotische stress versneld overwinnen door toediening van direct beschikbare energie in de vorm van vrije aminozuren. Ook kan een bladbespuiting met fosfaat het gewas ondersteunen.

  Ons advies is een bladbespuiting met een volledige dosis Delfan plus V (3 tot 5L/ha) of om een combinatie te maken van Delfan Plus V en Phostrade MgZn (1,5 + 5L/ha).

  Met deze mix wordt de energiebehoefte aangevuld en fosfaat direct opgenomen.

  Daarnaast is er in veel graanvelden ook mangaangebrek zichtbaar. Mangaangebrek treedt vooral op bij koud weer, hoge pH (>5,7) en droogte. Let hierop en pas een bespuiting met een mangaanbladmeststof toe.

  Vanwege het schrale weer van afgelopen weken wordt op veel percelen de onkruidbestrijding in na opkomst toegepast.

  Een onkruidbestrijding heeft naast een effect op de onkruiden vaak ook een bijkomend effect op het gewas. In deze situaties kan het gewas wat extra ondersteuning goed gebruiken, omdat anders opbrengstverlies optreedt.

  Het is belangrijk om bij elke na opkomst onkruidbehandeling Delfan plus V à 1,5 – 2L/ha toe te voegen.

  De stress gecreëerd via de onkruidbestrijding in combinatie met de schrale groeiomstandigheden, maakt dat dit de aangewezen strategie is.