Neem contact met ons op

Onze experts zullen contact met u opnemen om meer informatie te geven. Gebruik hiervoor AUB het getoonde formulier voor verzoeken, suggesties en voor het geven van feedback:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Bericht


  Ik autoriseer de verwerking van deze persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: contact opnemen, verlenen van diensten of voor de communicatie van producten en diensten van Trade Corporation International, S.A. (Tradecorp), conform de voorwaarden van het beleid ten aanzien van gegevensbescherming en privacy die beschikbaar zijn op Gegevensbescherming en privacy.. Ik ben geïnformeerd dat voor de beantwoording van alle contactaanvragen uit landen waar het bedrijf geen hoofdkwartier of filiaal heeft, mijn gegevens kunnen worden gedeeld met vertegenwoordigers of distributeurs van Tradecorp in dat land. Ik begrijp dat ik mijn rechten inzake gegevensbescherming kan uitvoeren, met name het recht op informatie, toegang, raadpleging, correctie, bezwaar tegen verwerking of verwijdering door contact op te nemen met de gegevensbeschermingsafdeling van Tradecorp, te bereiken via e-mailadres dataprotection@tradecorp.rovensa.com

  Contacts

  Tradecorp Benelux

  map_1 map_2
  » Nieuws

  Humifirst, uw partner in de omzetting van stro naar organisch materiaal

  Gezien de huidige moeilijke oogstomstandigheden, is het mogelijk dat in bepaalde velden het stro gewoon niet wordt binnengehaald, maar wordt ondergewerkt. Na de oogst blijft het stro dan op het veld liggen en wordt het gewoonlijk gebruikt als organische meststof.

  Om als meststof te kunnen worden gebruikt, moet het stro in de bodem worden gemineraliseerd en worden afgebroken tot voedingsstoffen. Door het hoge cellulose- en ligninegehalte neemt dit proces echter veel tijd in beslag en hangt de afbraaksnelheid hoofdzakelijk af van de activiteit van de micro-organismen in de bodem.

  Het is gebruikelijk om de mineralisatie te versnellen door stikstofbemesting toe te passen, maar de resultaten zijn niet altijd toereikend en bovendien past dit niet in de huidige N-wetgeving.
  Humifirst bevat geen N maar fulvo- en humuszuren. Humusbestanddelen in Humifirst verbeteren de bodemstructuur en dit resulteert in een betere beluchting en een betere waterretentie in de bodem, waardoor uitstekende omstandigheden worden gecreëerd voor de micro-organismen die stro afbreken. Hierdoor wordt ook de wortelontwikkeling van groenbemesters en gras bevorderd waardoor er meer N wordt opgenomen uit de bodem en er dus minder rest-N in de bodem achterblijft. Hierdoor is er een kleiner risico is om te hoge reststikstof in de bodem achter te laten.

  Bij gebruik van Humifirst om de stro-afbraak te bevorderen wordt een dosis van 10-15L vollevelds aanbevolen.

          Download our brochure!

       

   

   

  Voor meer informatie:

  Joost Joling

  +31 613513438

  joost.joling@tradecorp.rovensa.com