Neem contact met ons op

Onze experts zullen contact met u opnemen om meer informatie te geven. Gebruik hiervoor AUB het getoonde formulier voor verzoeken, suggesties en voor het geven van feedback:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Bericht


  Ik autoriseer de verwerking van deze persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: contact opnemen, verlenen van diensten of voor de communicatie van producten en diensten van Trade Corporation International, S.A. (Tradecorp), conform de voorwaarden van het beleid ten aanzien van gegevensbescherming en privacy die beschikbaar zijn op Gegevensbescherming en privacy.. Ik ben geïnformeerd dat voor de beantwoording van alle contactaanvragen uit landen waar het bedrijf geen hoofdkwartier of filiaal heeft, mijn gegevens kunnen worden gedeeld met vertegenwoordigers of distributeurs van Tradecorp in dat land. Ik begrijp dat ik mijn rechten inzake gegevensbescherming kan uitvoeren, met name het recht op informatie, toegang, raadpleging, correctie, bezwaar tegen verwerking of verwijdering door contact op te nemen met de gegevensbeschermingsafdeling van Tradecorp, te bereiken via e-mailadres dataprotection@tradecorp.rovensa.com

  Contacts

  Tradecorp Benelux

  map_1 map_2
  » Nieuws

  ROVENSA wordt wereldleider in BioSolutions door de integratie van COSMOCEL

  – COSMOCEL is leider in gespecialiseerde biostimulanten met een portfolio van hoge toegevoegde waarde en een geconsolideerde commerciële footprint in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika.

  – Deze strategische stap transformeert ROVENSA tot wereldleider in BioSolutions voor duurzame landbouw, met het breedste en best uitgebalanceerde portfolio van hoogwaardige bionutrition, biostimulanten, biocontrole, bio-adjuvanten, bio-bodemverbeteraars en bio-plant prestatieproducten op basis van innovatieve technologieën.

  – COSMOCEL zal blijven opereren als een onafhankelijk bedrijf, geleid door het huidige managementteam, en gebruikmakend van de capaciteiten van ROVENSA om de internationalisering en portfolio-ontwikkeling van het platform te versnellen door middel van ultramoderne innovatie.

  MADRID, 26 mei 2022 – ROVENSA, een wereldleider op het gebied van landbouwinputs voor duurzame landbouw, kondigt vandaag aan dat het heeft ingestemd met de integratie van COSMOCEL, een toonaangevende speler in biostimulanten en hightechproducten voor de landbouw. De voltooiing van de integratie is onderworpen aan goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

  COSMOCEL, gevestigd in Monterrey, Mexico, is een toonaangevende ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van speciale biostimulantoplossingen met meer dan 60 jaar ervaring. COSMOCEL’s portfolio van meer dan 100 producten omvat biostimulanten, biocontrole en adjuvanten.

  COSMOCEL heeft meer dan 700 medewerkers, 3 ultramoderne productiefaciliteiten, 11 kantoren en 26 magazijnen om haar klanten in meer dan 50 landen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika te bedienen. Het heeft een sterk en reeds lang gevestigd marktbereik via commerciële teams en strategische partnerschappen, evenals een zeer ervaren R&D-team.

  Deze strategische integratie positioneert ROVENSA als wereldleider in BioSolutions voor duurzame landbouw en is volledig in lijn met haar strategie om distributeurs en boeren en tuinders te voorzien van innovatieve oplossingen om de productiviteit en winstgevendheid van het land te verhogen, terwijl landbouw op een duurzame en verantwoorde manier mogelijk wordt gemaakt voor de bescherming en behoud van het milieu voor toekomstige generaties.

  COSMOCEL vormt een aanvulling op de geografische footprint van ROVENSA, waardoor blootstelling aan nieuwe geografische gebieden en verbeterde toegang tot strategische markten in Amerika wordt geboden. Het brengt ook omvangrijke en veelzijdige productiemogelijkheden in Mexico, extra R&D-competenties en materiële productsynergieën met zich mee. COSMOCEL en ROVENSA delen een vergelijkbare bedrijfscultuur en go-to-market-benadering, een cruciale hoeksteen om in samenwerking met distributeurs en boeren aanhoudende commerciële groei en waardecreatie te realiseren.

  Eric van Innis, CEO van ROVENSA : “We zijn verheugd COSMOCEL te verwelkomen in de groep om onze wereldwijde aanwezigheid als referentieleverancier van uitgebalanceerde oplossingen voor de landbouw te versterken. Deze strategische integratie benadrukt onze groeiambities op de internationale markt van BioSolutions en onze sterke toewijding aan duurzame landbouw. De hoogwaardige en complementaire range biostimulanten en bio-performance producten van COSMOCEL, de cultuur, de marktbenadering, de kwaliteit en inzet personeel, management en productiecapaciteiten zullen ons een unieke positie verschaffen om onze distributeurs en landbouwers de beste op de natuur gebaseerde oplossingen aan te bieden, door gebruik te maken van onze wereldwijde omvang en capaciteiten. Wij zijn vastbesloten om een sterke impact te hebben op duurzame landbouw die zowel productief als regeneratief moet zijn, in harmonie met de natuur, gewassen weerbaarder moet maken tegen de klimaatverandering en uiteindelijk de wereld moet voeden en gelijkheid en gezondheid moet garanderen.”

  Het management van Cosmocel: “We zijn er sterk van overtuigd dat deze integratie zeer gunstig zal zijn voor COSMOCEL en iedereen die bij de organisatie hoort. Sinds het allereerste begin van onze discussies heeft ROVENSA altijd een duidelijke inzet en bereidheid getoond om onze cultuur en mensen te behouden, wat ons ongetwijfeld in staat zal stellen om samen met andere ROVENSA-bedrijven, een koers te blijven volgen om bij te dragen aan een betere en duurzamere landbouw .”

  Rovensa werd geadviseerd door J.P. Morgan, Uría Menéndez, Dunham Trimmer, PwC, Marsh and ERM. Cosmocel was advised by Seale & Associates, Santamarina + Steta, EY, and ERM.

  De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.